Winterkoning

Nieuws
  • Doe mee aan het PKD of de regionale pupillen dag Noord Holland.

Het NK E-Teams van 2015

Een heel hartelijke welkom bij het Nederlands Kampioenschap voor E-teams in Zuid-Scharwoude. De Winterkoning, het samen­werkings­­verband van de clubs in de regio, vindt het in erg leuk jullie te mogen ontvangen.  Aanleiding voor het toernooi is het 80 jarig bestaan van Schaakmat.

Het toernooi zit erop, de winnaars zijn bekend, de laatste foto's zijn geplaatst. Hier kunt u alle foto's in hoge resolutie vinden die gemaakt zijn. De filmpjes bij het grootmeester bord (heel leuk!) zijn toegevoegd en alle persoonlijke resultaten zijn nu ook publiceerd.

Was u een deelnemer of aanwezig op ons eerste NK E-Teams? De vrijwilligers die er loeihard aan getrokken hebben om het tot een succes te maken horen graag van u! Laat uw ervaring weten via een email aan winterkoning@chett.org. Wat ging goed, wat ging minder, hoe maken we er een nog groter feest van? We zijn zeer benieuwd.

Het is ook leuk te vernemen welke externe verslagen op de diverse websites zijn geschreven (verschillende links zijn al toegevoegd aan de deelnemers pagina!!) Of misschien eigen fotoboeken die zijn gepubliceerd. Stuur een link, en we plaatsten die op onze website.

Ruud Vlaming, namens de organisatie.


Impressie van de dag

Dit toernooi was het eerst nationale toernooi voor Winterkoning. Natuurlijk hadden we ervaring met lokale toernooien, en zelfs regionale kampioenschappen, maar dit is toch wel andere koek. Veertig teams met gemiddeld vijf spelers per team, captains en ouders komen dus in grote getale uit het hele land je clubhuis onveilig maken. Maar wat een sfeer, wat een feest is het geworden.

Het begint al aan de balie. In het begin gaat het nog vlug, maar dan vormt zich een rijtje. Zo meteen eerst met het team op de foto. De sleutelhangermeiden maakten van al deze foto's 200 heel leuke sleutelhangers die alle deelnemers als persoonlijke herinnering aan het einde van de dag mee naar huis kregen. Natuurlijk werd er flink geschaakt, sommige kinderen zelfs met geluidsdempers op zodat ze zich nog beter konden concentreren! En niet alleen in de speelzaal, maar ook in de recreatieruimte, op de vloer en op laptops.

Er waren prijzen voor de beste vijf teams: STB, VAS, Klim-Op, Eindhoven en Leiderdorp; de beste drie jongens Kasper Bleeker (VAS), Hein Schouwenaars (Klim-Op) en Nikolas Daskalakis (Leiderdorp), allen met 7 uit 7 en de beste drie meisjes: Stella Honkoop (KC Chesscool), Janne Allaart (Eindhoven) en Eline Roebers (VAS) met respectievelijk 6½ en beide 6 punten.

Daarnaast was er een prijsvraag die vele prijswinnaars kende, een paar pechvogelprijzen, voor degene die vol tegen een glazen deur opstormde en de twee teams die laatste werden. Het is immers al zwaar om eerste te worden, maar waarschijnlijk nog zwaarder om laatste te zijn.

Leuk was ook het onderdeel 'spelen tegen de grootmeester'. Veel spelers probeerden aan een super groot bord de eerstvolgende zet te vinden uit de partij tussen Zukertort en Blackburne, Londen 1883, (een dame offer, witzet 28). De zusjes Tran van Klim-Op waren in staat de partij helemaal (mat in 7!) tot de laatste zet uit te vogelen. Zij mochten dan ook een prijs uitzoeken. Dat werden vanzelfsprekend Stappen boeken, zij willen nog beter worden; dit zijn de toekomstige kampioenen!

Elke ouder zou wel mee willen komen, maar dat is niet altijd mogelijk. Speciaal voor hen hielden we online een mini blog bij en zorgden we ervoor dat de uitslagen direct online stonden. Van verschillende kanten hebben we vernomen dat er ook gretig gebruik van gemaakt is. Ook nu nog kan alles worden bekeken en gezien het aantal hits dat de site nog krijgt wordt er flink nagenoten. Kortom, we hadden een prachtige dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

 


Published on  January 15th, 2016